BLOG - zet in op amplitie

Waarschijnlijk poets je regelmatig je tanden om te voorkomen dat je gaatjes krijgt, beweeg je regelmatig en eet je gezond om fit te blijven. Bij verzuim van medewerkers worden echter door veel werkgevers pas acties in gang gezet op het moment dat iemand al ziek is. Dat is zonde en er moet meer aandacht komen voor amplitie. Ampli….wat?! Over dit onderwerp lees je meer in deze blog. 

amplitie verzuim preventie hr hrm

BLOG - een HR-basis op orde

Veel organisaties worstelen met de aansturing van hun personeel. Dat kan het vinden van de juiste persoon op de juiste plek zijn, gedoe bij verzuim of het opstellen van arbeidsvoorwaarden. Of de werkzaamheden zo inrichten dat medewerkers met plezier naar hun werk gaan.

Wist je dat medewerkers die lekker in hun vel zitten en blij zijn met het werk ongeveer 25% productiever zijn en tot 35% minder verzuimen? 

Het is de moeite waard om in blije medewerkers te investeren. Ik vertel je graag hoe! 

BLOG

Het Huis van Vermogen

Verzuim goed aanpakken is één van de meest tijdrovende taken van HR. Het voorkomen van verzuim moet, niet alleen vanwege de kosten, een hoge plek op de HR-agenda krijgen. Vooral omdat je hiermee de gehele organisatie betrekt en je niet alleen richt op de groep van gemiddeld 5% ‘verzuimers’.

Maar hoe doe je dat? In dit artikel geef ik je tips aan de hand van het Huis van Werkvermogen

BLOG

Is de Wet verbetering Poortwachter ook echt een verbetering?

De Wet verbetering Poortwachter is bij veel HR-professionals en leidinggevenden een bekend fenomeen. Deze wet schrijft voor welke acties er moeten worden genomen in het geval van arbeidsverzuim en is ontstaan om het aantal werknemers dat langdurig verzuimt terug te dringen. Vooral omdat, zo geeft de Rijksoverheid aan, de acties in de eerste periode helder zijn omschreven.

Podcasts

Van Hokjes naar Puzzelstukjes podcast. Ik werd door Judith Webber gevraagd mijn verhaal te vertellen in haar podcast. Het is een eerlijk verhaal over hoe ik naar werkgeluk kijk en de rol van leidinggevenden. Maar ook wat je als medewerker zelf kunt doen om jouw puzzelstukje te laten passen in een organisatie. De podcast is hier te beluisteren:

Vorig jaar heb ik een podcast opgenomen met Denise Pellinkhof van Joy in Business. Het thema van de podcast is het werken aan jouw eigen merk. Klik op het logo om de podcast te beluisteren. 

BLOG

Kijk jij door een roze bril naar je personeel?

roze verzuim

Houd je bezig met roze verzuim: een belangrijker voorspeller voor uitval of vertrek. De leidinggevende speelt een cruciale rol in het voorkomen én beheersbaar maken van verzuim en HR moet hierin ondersteunen en adviseren.

Lees meer.....

HR verzuim recruitment logo
Het ontstaan van Artemis Advies
intermediair
Mijn blogs voor
Intermediair

Mijn blogs voor
AvA